23.11.2016 15:46

Wenger heeft vertrouwen in Engelse topclubs

Arsenal-trainer Arsène Wenger denkt dat de Engelse topclubs op korte termijn aansluitingen kunnen vinden met onder meer FC Barcelona en Real Madrid. De afgelopen jaren stelden de Engelsen teleur in de Champions League.

Wenger heeft vertrouwen dat de clubs uit de Premier League zich weer gaan mengen in de strijd om de Champions League. "Ja, dat denk ik wel", zei Wenger tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. "Manchester City heeft gewonnen van Barcelona, wij hebben de kans om het te laten zien tegen Paris Saint-Germain. In de Champions League willen alle teams voetballen, maar in de Premier League kan je zelfs nog verliezen als je tachtig procent balbezit hebt. De druk is enorm."

De Fransman denkt dat Arsenal ver kan komen. "We willen laten zien we dat van elk type tegenstander kunnen winnen. Dat doen we al het hele seizoen. Nu treffen we een ploeg die op balbezit speelt, dan weer snel en dan weer langzaam. We moeten laten zien dat we om kunnen gaan met die tempowisselingen, want met Edinson Cavani en Lucas kunnen ze er plotseling snel uitkomen. Het is een andere manier van voetballen dan in Engeland, waar iedereen krachtvoetbal speelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner