23.11.2016 22:37

Arsenal ontsnapt met gelijkspel tegen PSG

Arsenal is woensdagavond ontsnapt aan een nederlaag tegen Paris Saint-Germain (2-2). The Gunners hadden een strafschop en een eigen doelpunt van Marco Verratti nodig om één punt over te houden aan het Champions League-duel met de Fransen.

Paris Saint-Germain was tijdens de eerste 45 minuten de bovenliggende partij in Londen. De bezoekers hadden het meeste balbezit en dwongen Arsenal om op de counter te spelen. Na een kwartier spelen wist Paris Saint-Germain bijna op voorsprong te komen, maar een poging van Thiago Silva werd door Kieran Gibbs van de doellijn afgehaald. Drie minuten later was het alsnog raak. Na een uitstekende pass van Thiago Motta op Blaise Matuidi wist laatstgenoemde Edinson Cavani een niet te missen kans te bezorgen: 0-1.

De Parijzenaars bleven na de 1-0 van Cavani de bovenliggende partij en leken te gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Arsenal wist namelijk geen kansen te creëren tijdens het eerste bedrijf, maar werd in de wedstrijd geholpen door Grzegorz Krychowiak en scheidsrechter Dr. Felix Brych. De Pool verloor de bal en probeerde zijn fout te corrigeren, maar zag vervolgens Alexis Sánchez naar de grond gaan in het strafschopgebied. Brych gaf een penalty en Paris Saint-Germain zag Olivier Giroud vanaf elf meter de gelijkmaker produceren: 1-1.

Na rust kwam Arsenal goed uit de kleedkamer, maar dankzij een fout van Laurent Koscielny wist Paris Saint-Germain toch bijna op voorsprong te komen. De Fransman verloor knullig de bal en moest een overtreding begaan. Lucas mocht vervolgens een vrije trap nemen en raakte de lat. Waar Paris Saint-Germain pech had, daar had Arsenal geluk. The Gunners kwamen op voorsprong, maar mochten daar Paris Saint-Germain voor bedanken. Marquinhos probeerde een voorzet weg te werken, maar schoot de bal tegen Verratti aan. Via de Italiaan vloog de bal in het doel: 2-1.

In de slotfase nam Paris Saint-Germain opnieuw het initiatief en gingen de Parijzenaars op jacht naar de 2-2. Met een beetje geluk wist Paris Saint-Germain in de 77e minuut de gelijkmaker te maken. Invaller Hatem Ben Arfa legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Lucas. De Braziliaan kopte richting doel en zag zijn poging onderweg aangeraakt worden door Alex Iwobi. Arsenal-doelman David Ospina was daardoor kansloos: 2-2.

Paris Saint-Germain kreeg na de gelijkmaker van Lucas nog twee grote mogelijkheden om met drie punten huiswaarts te keren, maar tweemaal wist Cavani de bal niet achter Ospina te krijgen. Na het gelijkspel in het Emirates Stadium staat zowel Arsenal als Paris Saint-Germain op elf punten.