24.11.2016 23:42

Van den Brom: "Precies wat we nodig hadden"

De opluchting was donderdag groot bij AZ, na de zwaarbevochten overwinning bij Dundalk in de Europa League (0-1). Dankzij een vroeg doelpunt van Wout Weghorst heeft de Alkmaarse ploeg de kansen op een vervolg in het Europese bekertoernooi plotseling weer helemaal in eigen hand.

"We moesten hier winnen, dat was duidelijk. Fantastisch dat de jongens het met z'n allen over de streep hebben getrokken", zei trainer John van den Brom. "Dit is precies wat we nodig hadden. Mooi dat alles weer open is en dat we het in eigen hand hebben." AZ ruilde de laatste plaats in de groep in voor de tweede, achter het ongeslagen Zenit Sint-Petersburg dat zich al heeft gekwalificeerd voor de knock-outfase.

De ploeg van Van den Brom heeft in de slotwedstrijd tegen de Russische club mogelijk zelfs aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. "Dundalk speelde alles of niets, het was overleven", zei aanvoerder Ron Vlaar over het duel in Ierland. "Gelukkig hebben we dat goed gedaan. Over twee weken moeten we onze plicht doen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner