07.12.2016 09:32

Wenger: "We voelen ons nu minder schuldig"

Tot verrassing van velen is Arsenal dinsdagavond als nummer één geëindigd in Groep A van de Champions League. De Londenaren leken genoegen te moeten nemen met een tweede plek, maar een 1-4 overwinning op FC Basel voldeed voor de eerste plek.

Arsenal had evenveel punten als Paris Saint-Germain, maar het onderlinge resultaat was in het voordeel van de Fransen. PSG speelde in eigen huis verrassend gelijk tegen Ludogorets Razgrad (2-2), waardoor Arsenal als koploper afsluit. De Premier League-club zal daardoor tijdens de loting aan een nummer twee uit een andere groep gekoppeld worden.

"Het kan nog altijd een lastige loting worden, maar we zullen ons nu minder schuldig voelen dan voorheen omdat we nu eerste zijn geworden. We wilden graag eerste worden, ook omdat je dan de tweede wedstrijd thuis speelt in de volgende ronde", legt trainer Arsène Wenger uit op de website van zijn werkgever.

"Ik ben blij met ons spel tegen FC Basel. Natuurlijk hebben we geluk dat PSG niet won, maar het is voor ons wel een mooie avond geworden." Lucas Pérez was de grote blikvanger met een hattrick voor de Engelsen. "De eerste twee doelpunten waren intikkers, maar als het team mooie kansen creëert moet je ze wel benutten. Hij is een goede afmaker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner