07.12.2016 14:31

Joshua Brenet richt vizier op de Eredivisie

Joshua Brenet (l.) probeert Tsimafei Kalachev (r.) de bal af te pakken tijdens het Champions League-duel PSV - FK Rostov (06-12-2016).
Joshua Brenet (l.) probeert Tsimafei Kalachev (r.) de bal af te pakken tijdens het Champions League-duel PSV - FK Rostov (06-12-2016).

Joshua Brenet wil zich met PSV terugknokken in de strijd om de titel in de Eredivisie. De Eindhovenaren kwamen dinsdagavond niet verder dan een gelijkspel tegen FK Rostov (0-0), waardoor PSV niet Europees zal overwinteren. PSV is tevens uitgeschakeld in het bekertoernooi.

"We hebben genoeg kwaliteit in ons team", zegt de verdediger van PSV tegenover NUsport. "Ik denk daarom dat het nog goedkomt met ons dit seizoen. De landstitel is nu het enige dat nog telt. Daar gaan we honderd procent voor", aldus Brenet, die weet dat er afgelopen zomer weinig mutaties hebben plaatsgevonden bij PSV. "Ik snap daarom ook niet waarom het contrast met vorig seizoen zo groot is. Ik las laatst dat we de minste goals tegen krijgen van iedereen, maar duidelijk is dat we aanvallend in een dipje zitten."

"Ik wil niet de schuld leggen bij de aanvallers", vervolgt Brenet. "Maar als team zijn wij aanvallend wel minder terwijl de kwaliteit er is. Als iemand als Luuk de Jong minder in vorm is, dan moet er iemand anders opstaan", aldus Brenet, die nog voor de winterstop punten wil inlopen op Ajax en Feyenoord. "Het liefst maak ik voor de winterstop al een hoop goed met PSV en dus moeten we een beetje spelen zoals we tegen Rostov gedaan hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner