07.12.2016 16:32

Lens: "Die transfer was gewoon niet haalbaar"

Jeremain Lens schreeuwt het uit tijdens het competitieduel Fenerbahçe - Beşiktaş (03-12-2016).
Jeremain Lens schreeuwt het uit tijdens het competitieduel Fenerbahçe - Beşiktaş (03-12-2016).

Feyenoord deed afgelopen zomer - op advies van Dick Advocaat - een poging om Jeremain Lens naar De Kuip te halen, maar die overgang naar Rotterdam kwam er niet. Lens vertrok uiteindelijk naar Fenerbahçe.

"Die transfer was gewoon niet haalbaar", vertelt Lens aan het Algemeen Dagblad. In Turkije werkt Lens nu echter wederom samen met Advocaat. "Iedere speler heeft wel een trainer waar hij het heel goed mee kan vinden. Ik heb er een aantal, maar Advocaat is zeker bijzonder. Onder zijn leiding zijn mijn statistieken altijd goed. Via onze gezamenlijke periode bij AZ dwong ik een transfer af naar PSV. Via onze tijd bij PSV kon ik naar Dinamo Kiev. En uiteindelijk heeft hij mij naar Sunderland en Fenerbahçe gehaald."

Lens heeft het naar zijn zin bij Fenerbahçe. "De mensen op de tribune bij deze club maken zo veel lawaai. Het is de meest hectische club waar ik heb gezeten. Dat kan twee kanten op: als het slecht gaat, zijn ze ook emotioneel. Maar nu waarderen ze ons", aldus Lens, die donderdagavond alsnog in De Kuip zal spelen. "Een mooie pot. Tegen Feyenoord spelen in Rotterdam is altijd mooi. Die wedstrijden wil je als voetballer spelen. Dáár wil je bij zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner