08.12.2016 22:59

Ajax blijft ongeslagen in de Europa League

Anwar El Ghazi (l.) heeft zojuist gescoord tegen Standard Luik en Davy Klaassen (r.) viert het feestje mee. (08-12-2016).
Anwar El Ghazi (l.) heeft zojuist gescoord tegen Standard Luik en Davy Klaassen (r.) viert het feestje mee. (08-12-2016).

Met wederom een zeer jong elftal heeft Ajax de ongeslagen status in de groepsfase van de Europa League intact gehouden. Donderdagavond speelde men gelijk tegen Standard Luik, het werd 1-1 in het Stade Sclessin. Ajax-trainer Peter Bosz spaarde diverse basisspelers, aangezien de Amsterdammers al zeker waren van de groepswinst.

Standard Luik begon gretig aan de wedstrijd, maar na een eerste waarschuwing van Jean-Luc Dompé kreeg Ajax de wedstrijd meer en meer in handen. Davy Klaassen zette Ajax al bijna op 0-1 via een kopbal, Anwar El Ghazi lukte dit na een klein half uur spelen alsnog. Na een geweldige lange bal van Donny van de Beek maakte de rechtsbuiten met een hard schot zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer bij de selectie. Omdat Standard Luik moest winnen om door te gaan in de Europa League bleef de wedstrijd meer dan interessant, maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord.

In het tweede bedrijf ontvouwde zich een zeer vermakelijk schouwspel. Ajax speelde met veel talenten en was daardoor creatief de betere ploeg, maar Standard Luik bleef komen om kans te houden op een plek in de knock-outfase van de Europa League. Het regende kansen over en weer, waar Matteo Cassierra de beste kreeg. Na een schitterende pass van Amin Younes prikte de Colombiaan de bal echter naast het doel van Standard Luik. Ajax bleef de betere ploeg, maar in de slotfase scoorde de thuisploeg toch nog de gelijkmaker.

Benito Raman profiteerde van een goede voorzet van Réginal Goreux en kopte raak bij de eerste paal. Daardoor kwam de volgende ronde alsnog dichterbij voor de Belgen. Een slotoffensief volgde, maar Ajax hield de ongeslagen status in de groepsfase. De club gaat samen met Celta de Vigo, dat wel won op bezoek bij Panathinakos, door naar de knock-outfase. Op 12 december hoort Ajax aan welke ploeg het wordt gekoppeld in de kruisfinales, op 16 en 23 februari wordt het tweeluik afgewerkt.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner