08.12.2016 18:21

AZ zonder Ron Vlaar tegen A-opstelling Zenit

Ron Vlaar dribbelt tijdens de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles naar voren en is op zoek naar een vrije medespeler. (24-09-2016)
Ron Vlaar dribbelt tijdens de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles naar voren en is op zoek naar een vrije medespeler. (24-09-2016)

AZ moet het donderdagavond stellen zonder aanvoerder Ron Vlaar tijdens de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg. Derrick Luckassen zal de centrumverdediger vervangen tijdens het duel met de Russische groepswinnaar.

Bij de Alkmaarders zijn er verder geen wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam (3-3) van afgelopen weekeinde. Ridgeciano Haps kan, ondanks een lichte blessure waarover trainer John van den Brom niets wilde zeggen tijdens de persconferentie, in actie komen met pijnstillers.

Bij Zenit, dat donderdagavond als doel heeft met zes zeges de groepsfase af te sluiten, zijn er weinig tekenen van een B-formatie. Enkel centrumverdediger Neto en spits Aleksandr Kokorin krijgen rust van trainer Mircea Lucescu. Zij beginnen op de bank. Oud-FC Twente-aanvaller Luka Đorđević mag daardoor in de basis starten.

AZ moet donderdag winnen om zeker te zijn van Europese overwintering. Bij een gelijkspel of nederlaag is de ploeg afhankelijk van de uitslag bij Maccabi tel Avi tegen Dundalk.

De wedstrijd is vanaf 19.00u LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner