08.12.2016 18:58

Fiorentina en KAA Gent naar volgende ronde

Selim Ay (l.) trekt zijn hoofd in als Jérémy Perbet (r.) zijn been uitstrekt om bij de bal te komen. (08-12-2016)
Selim Ay (l.) trekt zijn hoofd in als Jérémy Perbet (r.) zijn been uitstrekt om bij de bal te komen. (08-12-2016)

In de groepen H, J en L van de Europa League zijn de beslissingen al gevallen, aangezien deze poules donderdagmiddag om 17.00u al van start gingen. Onder meer ACF Fiorentina, KAA Gent en Villarreal CF stootten door naar de knock-outfase.

Groep H
Shakhtar Donetsk was al zeker van groepswinst na de vorige speelronde, maar moest het nog wel in Portugal opnemen tegen nummer twee Sporting Braga. Die wedstrijd eindigde in 2-4 voor de Oekraïeners. Omdat op datzelfde moment Kalifa Coulibaly KAA Gent in blessuretijd naar een 0-1 overwinning schoot tegen Atiker Konyaspor, zijn de Belgen verzekerd van Europa League-voetbal na de winterstop.

Groep J
Door een 1-2 zegen bij Qarabağ FK is ACF Fiorentina groepswinnaar geworden in poule J. De Italianen eindigden op dertien punten. Daarachter werd het Griekse PAOK Saloniki de nummer twee van de poule en mag zich dus melden in de kokers voor de loting. Zij wonnen op eigen bodem met 2-0 van Slovan Liberec.

Groep L
Voorafgaand aan dit duel was het nog ongekend spannend. Osmanlıspor FK had namelijk zeven punten, terwijl Villarreal CF, FC Zürich en Steaua Boekarest volgend op één punt van de Turken. Osmanlıspor werd uiteindelijk groepswinnaar, door met 2-0 te winnen van FC Zürich. De nummer twee van de poule werd Villarreal CF, daar zij wonnen 2-1 van Roemenen.

Kijk hier voor een volledig overzicht van alle Europa League wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner