08.12.2016 22:01

Van den Brom ontzettend blij na kwalificatie

John van den Brom, de trainer van AZ, was donderdagavond in Alkmaar euforisch. "Soms kan je alles samenvatten in één woord. Deze keer kan dat. Dat woord is geweldig. Ik ben ontzettend trots. Ik heb in de kleedkamer een diepe buiging gemaakt voor de spelers."

Van den Brom was terecht trots. AZ zit na de 3-2 winst op FC Zenit bij de loting met de overgebleven 32 clubs in de Europa League. "We zijn van heel ver gekomen. Na de eerste vier poulewedstrijden zag het er allemaal slecht uit, maar uiteindelijk hebben we het toch geflikt. Niet alleen mooi voor AZ, maar voor het gehele Nederlandse voetbal. We doen toch nog mee."

De trainer was vooral onder de indruk van de manier waarop zijn ploeg speelde tegen de al geplaatste Russische opponent. "Vooraf was de gedachte dat die ploeg met een veredeld B-team zou verschijnen, maar dat viel wel mee. We hebben maar liefst 23 doelpogingen gehad. Een record voor AZ. Natuurlijk was het in de slotfase soms nog billen knijpen, maar we hebben het gered. En dik verdiend."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner