08.12.2016 22:44

Advocaat niet onder de indruk van Feyenoord

Dick Advocaat kon donderdag op de bank van Fenerbahçe rustig achteroverhangen. De 69-jarige Hagenaar zag hoe zijn Turkse ploeg tijdens de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Feyenoord eigenlijk geen moment in de problemen kwam.

"We hadden niet veel te duchten van Feyenoord", concludeerde Advocaat. "Het was vrij simpel hoe ze speelden, met die lange ballen. Wij hebben achterin een paar jongens lopen die daar wel raad mee weten." Simon Kjær en Martin Škrtel, de ervaren centrumverdedigers van Fenerbahçe, bleven in De Kuip fier overeind tegen Nicolai Jörgensen en de andere aanvallers van Feyenoord.

"Toen wij de 1-0 hadden gemaakt, was het voor Feyenoord wel heel moeilijk om het met drie doelpunten nog om te draaien", zei Advocaat, wiens elftal alleen bij een nederlaag met minimaal twee treffers verschil zou worden uitgeschakeld. "Daar zijn wij defensief te sterk voor. Van onze kant was het ook rommelig en aan de bal ondermaats, maar we hebben ons gekwalificeerd voor de volgende ronde en dat is het belangrijkste."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner