10.12.2016 12:12

Van de Beek: "Moet op deze manier doorgaan"

Edmilson (r.) probeert te ontsnappen bij Donny van de Beek (m.) en Jaïro Riedewald (l.). (08-12-2016)
Edmilson (r.) probeert te ontsnappen bij Donny van de Beek (m.) en Jaïro Riedewald (l.). (08-12-2016)

Donny van de Beek speelde dit seizoen al evenveel duels in de hoofdmacht van Ajax als in het hele vorige seizoen. De middenvelder beseft dan ook dat hij goed bezig is, maar weet dat het echte werk nog moet beginnen.

In de Europa League bleef Van de Beek tegen Panathinaikos en Standard Luik de volle negentig minuten op het veld staan, hij kreeg speeltijd omdat Ajax zich al plaatste voor de volgende ronde van het Europese toernooi. Nu het in de competitie weer om de keiharde punten gaat, krijgt de negentienjarige voetballer weer te maken met de reserverol. 

"Ik wil zo veel mogelijk spelen, dus is het jammer als ik weer reserve word", kijkt Van de Beek met De Telegraaf vooruit naar de competitiewedstrijd van aankomende zondag, tegen FC Twente. "Ik weet dat ik op deze manier moet doorgaan. Elke keer als ik minuten krijg, moet ik me weer laten zien." In de jeugd werd Van de Beek als aanvallende middenvelder gebruikt, maar bij het eerste elftal komt hij vaker als controleur in actie.

Deze positiewisseling heeft voordelen en nadelen voor Van de Beek. "Op 6 kom je wat meer aan de bal en dat vind ik wel lekker. Al is het voordeel van de 10-positie weer dat je veel bij de goal komt." De middenvelder gaat dit seizoen voor zijn vijftigste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal, iets meer dan de helft van dat aantal speelde hij bij Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner