13.02.2017 14:32

Viergever heeft zin in Europese wedstrijd

Nick Viergever (l.) en Hakim Ziyech (r.) zijn dikke vrienden tijdens het competitieduel Ajax - Excelsior (29-10-2016).
Nick Viergever (l.) en Hakim Ziyech (r.) zijn dikke vrienden tijdens het competitieduel Ajax - Excelsior (29-10-2016).

Aankomende donderdag speelt Ajax in de Europa League tegen Legia Warschau. Nick Viergever is blij dat Ajax weer een Europese wedstrijd voor de boeg heeft.

Tijdens het seizoen 2014/2015 nam Ajax het ook op tegen Legia Warschau en werd er tweemaal gewonnen. "Het voordeel is dat wij het stadion al kennen, maar de vorige keer waren er geen supporters bij, dus het zal een andere ervaring worden", vertelt Viergever aan NUsport. "Ik ben in ieder geval blij om weer wedstrijden te kunnen spelen in Europa. De komende dagen zullen we ons gaan verdiepen in de ploeg. Ik weet in ieder geval dat het daar behoorlijk koud is."

Afgelopen weekend speelde Ajax in eigen huis tegen Sparta Rotterdam en boekten de Amsterdammers een zuinige overwinning (2-0). Viergever denkt dat Ajax misschien stiekem al dacht aan Legia Warschau. "Misschien speelde dat onbewust mee. We hebben wel veel kansen gehad om Sparta nog meer pijn te doen, maar dat hebben we nagelaten. Je had deze wedstrijd gewoon vier of vijf keer moeten scoren. Dan was voor jezelf een stuk makkelijker geweest. De kansen hebben we ook zeker gehad, maar tot een doelpunt kwam het niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner