14.02.2017 19:48

Sergio Roberto vervangt de geblesseerde Vidal

Sergio Roberto is bij FC Barcelona de logische vervanger van Aleix Vidal, die afgelopen zaterdag in het duel met Deportivo Alavés (0-6 winst) ernstig geblesseerd raakte aan zijn enkel. De Spanjaard treedt zijn ploeg aan voor de achtste finale van de Champions League op bezoek bij Paris Saint-Germain.

Eerstgenoemde was tot enkele wedstrijden geleden namelijk nog de eerste keuze op de rechtsback-positie. Het gevreesde aanvallende trio van FC Barcelona, Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi is uiteraard ook weer van de partij. Laatstgenoemde aast bovendien op enkele records van zijn persoonlijke rivaal, Cristiano Ronaldo. De Spaanse middenvelder en aanvoerder van FC Barcelona Iniesta, die regelmatig rust krijgt van trainer Luis Enrique, staat weer aan de aftrap. Oud-Ajacied Jasper Cillessen zit op de bank bij de Catalanen. 

Bij thuisploeg Paris Saint-Germain is er een plaats in het centrum voor Marquinhos, vanwege de geblesseerde Thiago Silva. Marquinhos verving zijn ook al afgelopen weekend in het duel met Girondins Bordeaux (0-3 winst). Dé aankoop van afgelopen winterstop, Julian Draxler, staat ook in de basis. Hij formeert samen met de kleine Italiaan Marco Verrati, de Argentijn Ángel Di María en de Fransmannen Blaise Matuidi en Adrien Rabiot het vijfmansmiddenveld. Aanvalsleider is uiteraard de topscorer van de Ligue 1, Edinson Cavani.

De wedstrijd is vanaf 20.45 uur LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner