15.02.2017 19:45

Van den Brom ziet genoeg kansen tegen Lyon

John van den Brom staat de pers te woord na de thuisnederlaag tegen PSV. (04-02-2017)
John van den Brom staat de pers te woord na de thuisnederlaag tegen PSV. (04-02-2017)

De traditionele persconferenties voorafgaand aan de Europa Leauge-duels hebben weer plaats gevonden. Zo ook bij AZ waar er belangstelling was van zowel de Nederlandse als Franse media.

Trainer John van den Brom is positief over de kansen van AZ: "We hebben aan de hand van een aantal live wedstrijden en video’s een goed beeld van Lyon kunnen krijgen. Lyon is een grote club, maar ik zie zeker kansen. Ik vind dat wij in de uitwedstrijd bij Heerenveen op een heel volwassen, misschien wel Europese manier gespeeld hebben. Als we datzelfde of meer kunnen brengen, zeker thuis en met de wedstrijd tegen FC Zenit nog in het hoofd, dan hebben we altijd een kans."

De volgende ronde bereiken is volgens Van den Brom een goede mogelijkheid om AZ weer op de kaart te zetten. "Er staat heel veel op het spel" ging de trainer van AZ verder. "Zowel voor ons als voor Lyon. Zij zitten een beetje in een crisis en daar willen zij natuurlijk uitkomen. Dat is overal hetzelfde. Wij hebben morgen de druk van het thuisspelen en willen heel graag. Wij zien de Europa League als een fantastische uitdaging om AZ en zeker ook het Nederlandse voetbal weer op de kaar te zetten." 

Naast de trainer zat ook Alireza Jahanbakhsh die de afgelopen dagen een gefocust team om zich heen zag. "We spelen veel wedstrijden en die in de Europa League zijn de bijzonderste. Als voetballer is het altijd leuk om grote wedstrijden te spelen. Het is fantastisch om tegen een club met de statuur van Lyon te spelen. En het is een goede kans om onze kwaliteiten te tonen. Als ik zie hoe gefocust de jongens trainen, dan denk ik dat we kunnen verrassen."

Tot slot kwam ook nog Nederlander Memphis Depay ter sprake. “Het is altijd speciaal om tegen een landgenoot te spelen. Ik heb hem live in actie gezien tegen Nancy. Als invaller maakte hij toen een heel sterke indruk. Ik hoop voor hem dat hij snel zijn niveau oppakt. Maar gelukkig is dat niet tegen ons. Ik denk dat Lyon nog veel plezier aan Memphis gaat beleven. Persoonlijk vind ik het jammer hij donderdag niet mag spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner