16.02.2017 14:39

Ploeggenoten lovend over gepasseerde Müller

Thomas Müller maakte dinsdagavond het vijfde doelpunt van Bayern München tegen Arsenal. De Duitser moest op de bank beginnen en scoorde als invaller, tot grote vreugde van zijn ploeggenoten.

Het is nog niet het seizoen van Müller. Hij maakte pas één doelpunt in de Bundesliga, terwijl hij wel geregeld het vertrouwen krijgt van trainer Carlo Ancelotti. In het Champions League-duel met Arsenal kreeg Douglas Costa de voorkeur, maar Müller liet als invaller zien het scoren nog niet te zijn verleerd.

Zelf wilde hij er na afloop niet veel over kwijt: "Ik moet er nu even van genieten." Zijn ploeggenoten van Bayern München raakten er echter niet over uitgepraat. Ze gunden Müller zijn succesje. "Het doelpunt was voor hem persoonlijk heel belangrijk. Hij loopt altijd vooraan en het is ongelooflijk hoe hard hij werkt. Het is een kwestie van tijd voor hij zijn absolute vorm vindt", aldus collega-spits Robert Lewandowski.

Ancelotti heeft ook vertrouwen in Müller. "Ik ben optimistisch over zijn toekomst. Ik geloof dat hij over een breekpunt is. Ik ben er zeker van dat hij belangrijk voor ons zal zijn in de toekomst." De trainer krijgt op de clubsite bijval van aanvoerder Philipp Lahm. "Iedereen is blij voor Thomas. Wij weten wat we aan hem hebben."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner