16.02.2017 21:22

Belgen verrassen Tottenham in Europa League

Tottenham Hotspur moet volgende week in de returnwedstrijd in de Europa League een 1-0 achterstand goedmaken tegen KAA Gent. De nummer drie uit de Engelse Premier League verloor donderdag in de Belgische stad met 1-0.

Tottenham-coach Mauro Pochettino liet de Nederlandse spits Vincent Janssen uit de selectie, maar aanvallers Harry Kane en Son Heung-Min konden tegen de Belgen ook geen potten breken. De Franse aanvaller Jérémy Perbet van KAA Gent kreeg na een uur spelen een goede pass van de Bosniër Danijel Milicevic. Hij schoot de bal langs doelman Hugo Lloris, die de voorkeur boven Michel Vorm.

KRC Genk verspeelde bij het Roemeense Astra Giurgiu in de slotfase een voorsprong: 2-2. De Belgische ploeg van de Nederlandse coach Albert Stuivenberg zag Astra in de negentigste minuut langszij komen door een treffer van de Japanner Takayuki Seto. Jean-Paul Boëtius kwam in de tweede helft in het veld. Fenerbahçe, met Jeremain Lens in de basis en Gregory van der Wiel op de bank, verloor eerder op de avond met 1-0 van FK Krasnodar.