21.02.2017 10:49

Cocu: "Spelers laten proeven aan het stadion"

Phillip Cocu staat de journalisten te woord tijdens een persconferentie na de zege bij AZ. (04-02-2017)
Phillip Cocu staat de journalisten te woord tijdens een persconferentie na de zege bij AZ. (04-02-2017)

PSV U19 speelt dinsdagavond in de achtste finale van de Youth League tegen Benfica. Normaal gesproken werkt de ploeg van trainer Geert Brusselers zijn wedstrijden af op De Herdgang, maar dinsdagavond wordt de wedstrijd gespeeld in het Philips Stadion.

Philip Cocu is blij met het feit dat de spelers van U19 een nieuwe ervaring opdoen. "Dat is zeker iets anders dan op De Herdgang", zegt de trainer van PSV op het Twitter account van de Eindhovenaren. "Op de momenten dat het kan, moeten we er ook vooral kijken naar de mogelijkheden. Om de jongens van U19 in het stadion te laten spelen, hopelijk voor een mooie entourage, dat geeft toch iets extra's. Tegen Benfica, een mooie tegenstander, moet je een mooi platform creëren en de spelers even laten proeven aan het stadion."

Cocu is niet bang dat het grasveld extra schade oploopt. "We spelen dit weekend een uitwedstrijd, dus qua belasting voor het veld is het geen enkel probleem", vervolgt de oefenmeester. "Dus ik denk dat het een mooie gelegenheid is om een mooie extra ervaring op te doen voor die jongens."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner