23.02.2017 09:15

Advocaat legt zich neer bij uitschakeling

Dick Advocaat werd woensdagavond met Fenerbahçe door FK Krasnodar uit de Europa League geknikkerd. De Nederlandse trainer is van mening dat de uitschakeling terecht is.

"Ook al vind ik het lastig om te zeggen, maar Krasnodar heeft het verdiend", zegt de Hagenaar op de clubsite van Fenerbahçe. De Turken kwamen woensdag niet verder dan een gelijkspel (1-1), terwijl er in Rusland met 1-0 werd verloren. "We begonnen zeer goed. Je hebt dan soms ook wat geluk nodig om te scoren. We hadden ook een strafschop moeten krijgen na de overtreding op Martin Škrtel. Dat zou de 1-0 zijn geweest en dan was het een andere wedstrijd geworden."

"Er zijn genoeg excuses te vinden", vervolgt Advocaat. "Maar over twee wedstrijden was onze tegenstander beter. Misschien was hun trainer beter, misschien hun spelers. Ze hebben laten zien dat er betere teams zijn dan Fenerbahçe. Dat gebeurt in het voetbal. Barcelona kan met 4-0 verliezen, Fenerbahçe kan verliezen", aldus Advocaat, die speculeert over zijn toekomst bij de Turkse topclub. "Als de trainer als het grootste probleem wordt gezien, dan moet de clubleiding een beslissing nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner