24.02.2017 09:08

Vlaar met schaamrood op de kaken na verlies

Ron Vlaar (r.) is te laat bij Sergi Darder (l.) om hem de bal af te pakken. (23-02-2017)
Ron Vlaar (r.) is te laat bij Sergi Darder (l.) om hem de bal af te pakken. (23-02-2017)

Het duurde maanden voordat AZ weer over Ron Vlaar kon beschikken. De robuuste verdediger stond namelijk geruime tijd aan de kant wegens een blessure. Zijn rentree, de 7-1 nederlaag bij Lyon, had hij anders voorgesteld.

"Ik had weer heel veel zin om te voetballen en dan krijg je zo op je kloten. Dit is heel zuur", gaf de onthutste aanvoerder van de Alkmaarders aan in gesprek met NH na de grootste nederlaag uit de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. "Zij hebben goed blootgelegd waar onze zwakte ligt. En dat hebben we zelf toegelaten. We hebben elkaar in de steek gelaten en dat is heel kwalijk."

De mandekker wil de zeper zo snel mogelijk vergeten. "Dit is een afgang. Dat wil niemand hoop ik. Ik in ieder geval niet. We moeten hier snel van leren, anders wordt het lastig." Vlaar, die begin december een kwetsuur aan zijn kuit opliep maar nu volledig hersteld is, wil de teleurstelling wegpoetsen en richt zich daarom op het andere bekertoernooi. "We hebben donderdag een belangrijke wedstrijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner