09.03.2017 09:00

Mooie ongeslagen reeks Ajax, record ver weg

In de Champions League is Ajax lang niet altijd gelukkig, maar op een niveau lager gaat het de Amsterdammers goed af. In de Europa League kan de Eredivisionist teren op een ongeslagen reeks van elf wedstrijden.

Tijdens het huidige seizoen verloor de ploeg nog geen enkele wedstrijd. In de groepsfase werden vier overwinningen geboekt, tegenover twee gelijke spelen. In de knock-outfase was tegenstander Legia Warschau niet bij machte om te scoren tegen een solide Ajax. Met een 0-0 gelijkspel in Polen en een 1-0 overwinning in de Amsterdam ArenA hield Ajax de ongeslagen reeks in stand en bekerde de formatie van Peter Bosz verder in de Europa League. In de achtste finale kan Ajax tegen FC Kopenhagen de reeks zonder verliesbeurt opkrikken.

Vorig seizoen werd die reeks al ingezet door de Amsterdammers. Nadat Rapid Wien in de kwalificaties van de Champions League te sterk was voor de club uit de hoofdstad van Nederland, ging Ajax ten koste van FK Jablonec door richting de groepsfase van de Europa League. In de laatste drie groepsduels van het vorige seizoen verloor Ajax niet. Ondanks een overwinning op Celtic en twee remises, tegen Fenerbahçe en Molde FK, werd Ajax uitgeschakeld in de Europa League. De ongeslagen reeks werd echter wel ingezet. De laatste nederlaag in de Europa League dateert alweer van 22 oktober 2015, toen in Turkije verloren werd van Fenerbahçe.

Record ver weg

Elf wedstrijden op rij niet verliezen in de Europa League is mooi, maar een clubrecord zal Ajax niet snel pakken. Van 18 september 1991 tot 3 maart 1993 bleven de Amsterdammers in maar liefst achttien opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. In 1992 pakte Ajax de eindzege in de Europa League, toen nog de UEFA Cup geheten. In een tweeluik met Torino hadden de manschappen van Louis van Gaal genoeg aan twee remises om de eerste UEFA Cup te mogen ontvangen. In het seizoen daarop ging het pas in de zevende wedstrijd mis voor Ajax. In Frankrijk ging de club hard onderuit tegen AJ Auxerre.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner