24.02.2017 13:18

Ajax gekoppeld aan FC Kopenhagen in Europa

Ajax is vrijdagmiddag tijdens de loting voor de achtste finale van de Europa League gekoppeld aan FC Kopenhagen. Die ploeg is momenteel met groot overmacht koploper in de Deense competitie.

De Amsterdammers kwamen ongeslagen de groepsfase door. Tegen Celta de Vigo, Standard Luik en Panathinaikos werd geen enkele keer verloren, waardoor de Eredivisionist als groepswinnaar naar de knock-outfase ging. In de zestiende finales rekende Ajax vervolgens af met Legia Warschau. Na een 0-0 gelijkspel in Polen maakte Ajax het karwei af door met 1-0 te winnen.

FC Kopenhagen versloeg in de vorige ronde PFC Ludogorets Razgrad in een tweeluik, in de uitwedstrijd wonnen de Denen met 1-2, in eigen huis bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel. FC Kopenhagen is al een zeer ervaren ploeg in Europa dit seizoen, de ploeg doorliep succesvol een groot gedeelte van de Champions League-kwalificaties en werd uiteindelijk derde in een groep met FC Porto, Leicester City en Club Brugge.

Voor Ajax wordt het duel met FC Kopenhagen een weerzien met Nicolai Boilesen. De linksback maakte zichzelf onmogelijk bij Ajax, onder trainer Frank de Boer, en speelde ruim een seizoen geen enkele officiële wedstrijd. In de zomer keerde hij terug naar Denemarken, maar sindsdien speelde hij slechts een duel voor zijn nieuwe werkgever.

De wedstrijden in de achtste finales worden op 9 en 16 maart afgewerkt, de winnaars van de tweeluiken plaatsen zich voor de kwartfinale van het Europese toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner