06.03.2017 09:35

Solbakken verwacht fysiek duel tegen Ajax

Voor Ajax wacht donderdag de eerste ontmoeting met FC Kopenhagen in de Europa League. Waar Ajax punten morste tegen FC Groningen, kende FC Kopenhagen wel een uitstekende generale. Tot tevredenheid van trainer Ståle Solbakken.

Zijn ploeg boekte een ruime overwinning op AC Horsens (5-0). "We zijn ook ongeschonden gebleven en dat is gezien ons drukke programma ook goed", is Solbakken blij met zijn fitte selectie. Wel had hij één punt van kritiek. In de tweede helft werden enkele kansen door zijn ploeg gemist: "We weten dat we in Europa niet zoveel kansen zullen krijgen."

Ook keek de oefenmeester op de eigen clubwebsite vooruit op het duel tegen Ajax: "Het gaat er nu om energie te tanken en rust te pakken. Donderdag zal het waarschijnlijk een aardig gevecht worden." Solbakken heeft ook al een idee hoe zijn ploeg Ajax het beste kan bestrijden. "We moeten proberen onze fysieke kracht en duelkracht te gebruiken, zodat het een strijd wordt waar ze niet van houden. We moeten zo min mogelijk op z'n Hollands spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner