07.03.2017 11:34

Boilesen: "Werd neergezet als een geldwolf"

Nicolai Boilesen bedankt het publiek na afloop van het competitieduel FC Utrecht - Ajax. (05-04-2015)
Nicolai Boilesen bedankt het publiek na afloop van het competitieduel FC Utrecht - Ajax. (05-04-2015)

Maar weinig supporters van Ajax zullen met blijdschap terugdenken aan het verblijf van Nicolai Boilesen in Amsterdam. Hoewel de linksback bijzonder goed startte in de hoofdstad, eindigde het Nederlandse avontuur in een drama voor de Deen.

Uiteindelijk wilde Ajax maar wat graag van Boilesen af en dus vertrok hij via de achterdeur naar FC Kopenhagen, Ajax' tegenstander in de Europa League donderdagavond. "Het klopt dat het laatste jaar waarin ik speelde geen goed seizoen was. Voor mij niet en voor het team niet. En toen kwam dat gedoe ook nog", vertelt Boilesen in gesprek met De Telegraaf. Er gingen verhalen in de rondte dat de verdediger een te hoog salaris vroeg, maar daar klopt niets van volgens de zestienvoudig international.

"Ik heb er destijds niet zoveel over gezegd, omdat ik het idee had dat het toch niet uitmaakte wat ik vertelde. De trainer (Frank de Boer, red.) heeft een grote naam, dus iedereen stond achter hem. Het voelde als ik tegen de rest. Ik kan er uren over praten, maar uiteindelijk zullen veel mensen hun mening hebben en toch naar mij wijzen. Ik heb duidelijk gezegd dat ik geen aanbieding wilde. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dat had niets te maken met de club, de fans of het feit dat ik mezelf te goed vond." 

Ondanks de nare laatste periode, heeft hij het toch naar zijn zin gehad in Amsterdam. "Ik heb bij Ajax zes geweldige jaren gehad en kan niets vervelends over die club zeggen. Maar ik werd neergezet als een geldwolf. Als ik voor het geld zou kiezen was ik nooit naar Ajax gegaan. Toen ik 17 jaar was kon ik naar veel grotere clubs, qua naam en qua geld. Pas de dag dat ik bij Ajax tekende wist ik wat ik zou gaan verdienen. Geld is nooit een drijfveer geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner