07.03.2017 19:29

Jørgensen spreekt van voordeel Kopenhagen

Mathias Jørgensen stond twee seizoenen onder contract bij PSV. De centrale verdediger kwam nooit aan de bak en verkaste naar terug naar de ploeg waar PSV vandaan haalde: FC Kopenhagen, de tegenstander van Ajax in de Europa League.

De Deen kent de Amsterdammers dus nog goed uit zijn periode in Eindhoven. Vol vertrouwen werkt hij met zijn ploeg naar het het duel van donderdagavond. "Ik heb niet het gevoel dat we ver van het niveau van Ajax vandaan zijn. Wij spelen een andere speelstijl, die beter geschikt is voor het Europese, moderne voetbal. Ik denk dat dat ons een voordeel geeft", laat hij weten op de website van de UEFA.

Bij FC Kopenhagen kijkt men tevreden terug op de wedstrijd van ongeveer tien jaar geleden. In de voorronde van de Champions League waren de Denen te sterk. In Denemarken won Ajax met 1-2, maar thuis verloor de ploeg van Henk ten Cate met 0-2. "Ik keek die wedstrijd op tv, het was een jaar voordat ik naar Kopenhagen kwam. Iedereen in Denemarken keek naar die wedstrijd en niemand geloofde dat ze een kans hadden, maar met een beetje geluk en een eigen goal (van Thomas Vermaelen, red.) kreeg Kopenhagen het toch voor elkaar. Mensen noemden het 'Het Wonder van Amsterdam' en dat was het zeker."

Tot veel wedstrijd kwam Jørgensen overigens niet in Eindhoven, want hij kwam maar tot veertien Eredivisie-wedstrijden in twee seizoenen. "Natuurlijk zijn er fouten gemaakt, ook door mij. Maar ik heb nooit een échte kans gehad om te slagen bij PSV. Ik heb er wel heel veel geleerd." Inmiddels is de mandekker uitgegroeid tot aanvoerder van FC Kopenhagen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner