08.03.2017 13:40

Dolberg wil scoren in hoofdstad thuisland

Voor Kasper Dolberg is de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen FC Kopenhagen een bijzondere. De Deen speelt donderdagavond namelijk in zijn eigen thuisland, iets dat ook voor ploeggenoot Lasse Schöne opgaat.

De negentienjarige Deen verwacht een lastige avond in Parken, de thuishaven voor de Deense recordkampioen, zo vertelt hij in een interview met de Deense krant Politiken. "Kopenhagen heeft een sterke defensie en is een ervaren ploeg", aldus Dolberg, die dus moeilijkheden voorziet bij het proberen te scoren tegen zijn landgenoten. In de Deense Superliga zijn de blauwwitten haast ongenaakbaar en staan met groot verschil eerste. Ajax, dat woensdagochtend landde, kan zijn borst dus natmaken

Een blik naar het verleden volstaat overigens ook om in te zien dat Ajax aan de Denen best een moeilijke opponent kunnen hebben. De beide ploegen troffen elkaar twee keer eerder in een Europees tweeluik, beide keren trokken de Denen aan het langste eind. In 2001 was de UEFA Cup het toneel, terwijl Kopenhagen vijf jaar later een Ajax met Jaap Stam, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar de toegang tot de Champions League versperde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner