08.03.2017 15:02

Gerrard: "Vond 23 wel jong voor de band"

De naam van Steven Gerrard is voor eeuwig bijgeschreven in de clubgeschiedenis van Liverpool. De middenvelder uit de stad zelf was dertien jaar lang aanvoerder van Liverpool, deels tot zijn eigen verbazing.

In 2003 achtte Gérard Houllier, destijds trainer op Anfield, de tijd rijp om de aanvoerdersband van Sami Hyypiä af te nemen en die om de schouder van Steven Gerrard te schuiven. De man uit Huyton was daar zelf ietwat beduusd onder, zo vertelt hij. "Ik was nog wel een beetje jong, ik leerde nog. Maar het was een groot moment voor me en het waren de beste dagen van mijn leven", zo blikt de oud-voetballer terug.

Behalve de nationale competitie won Gerrard met zijn jeugdliefde alle prijzen die er in Europa te veroveren zijn, met als absolute hoogtepunt de sensationele Champions League-winst in Istanbul in 2005 na een 3-0 achterstand tegen AC Milan. In 2015 verliet hij Engeland om zijn geluk in Los Angeles te beproeven. Recent hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen en hij is nu actief in de jeugdopleiding van The Reds.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner