09.03.2017 12:35

FC Kopenhagen Europese angstgegner van Ajax

Jaap Stam (l.) en trainer Alfons Groenendijk (r.) komen Thomas Vermaelen (m.) troosten na diens cruciale eigen doelpunt tegen FC Kopenhagen. (23-08-2006)
Jaap Stam (l.) en trainer Alfons Groenendijk (r.) komen Thomas Vermaelen (m.) troosten na diens cruciale eigen doelpunt tegen FC Kopenhagen. (23-08-2006)

Ajax gaat donderdagavond voor de achtste finales van de Europa League op bezoek bij FC Kopenhagen, maar de Amsterdammers bewaren slechte herinneringen aan de Denen. Ajax wist Kopenhagen nog nooit Europees uit te schakelen.

In het seizoen 2001/2002 stond de eerste ontmoeting tussen Kopenhagen en Ajax op het programma in de tweede ronde van de UEFA Cup. Destijds was de groepsfase nog niet doorgevoerd en was het meteen al een knock-out. Na drie rondes overleven zou een ploeg in de achtste finales komen. Voor Ajax kwam de uitschakeling al in de tweede ronde, tegen Kopenhagen. In Denemarken werd het 0-0, maar in Amsterdam ging het mis voor Ajax: 0-1. Ajax speelde die wedstrijden met onder meer Zlatan Ibrahimović en Christian Chivu in de basis.

Vijf jaar later kreeg Ajax kans op revanche, in de voorronde van de Champions League. Opnieuw speelde Kopenhagen eerst de thuiswedstrijd, net als donderdagavond. In het seizoen 2006/2007 bezorgde Klaas-Jan Huntelaar Ajax nog een geweldige uitgangspositie door zijn ploeg hoogstpersoonlijk aan een 1-2 overwinning te helpen. Het ging echter opnieuw mis in de return in Amsterdam. Een eigen doelpunt van Thomas Vermaelen werd Ajax fataal: 0-2. Weer volgende Europese uitschakeling van Ajax tegen Kopenhagen.

Kopenhagen en Ajax spelen donderdagavond om 19.00 de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Deze wedstrijd is LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner