09.03.2017 18:05

Van de Beek in basisopstelling in Denemarken

De negentienjarige Donny van de Beek is de meest verrassende naam in de basisopstelling van Ajax voor het duel met FC Kopenhagen in de achtste finale van de Europa League. De jonkie houdt Hakim Ziyech op de bank.

De wissel Ziyech - Van de Beek wordt normaal gesproken diep in de tweede helft gemaakt, maar de Marokkaanse middenvelder verkeert niet in de beste vorm de laatste tijd. Peter Bosz grijpt voor dit belangrijke duel daarom in en zet Van de Beek naast vaste namen Lasse Schöne en Davy Klaassen. Achterin is zoals bevestigd een plek voor zowel Matthijs de Ligt als Kenny Tete. Zij vervangen de geschorste Davinson Sánchez en Joël Veltman.

Tegenstander FC Kopenhagen speelt in de sterkst mogelijke opstelling, aangezien dezelfde elf namen spelen als afgelopen weekend in de competitie. Dit betekent dat oud-NAC Breda-speler Uroš Matić op het middenveld staat geposteerd. Op de bank zitten twee oude bekenden van de Eredivisie, Kasper Kusk speelde in het verleden bij FC Twente, Nicolai Boilesen is oud-Ajacied. Mathias Jørgensen is oud-PSV'er en staat ook in de defensie van FC Kopenhagen.

De wedstrijd is vanaf 19.00 LIVE te volgen!

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner