10.03.2017 10:32

Stuivenberg behoedt ploeg voor PSG-taferelen

Bedankt!
Bedankt!

Tijdens het Belgisch onderonsje tussen KAA Gent en KRC Genk, zegevierde laatstgenoemde ploeg met grote cijfers: 2-5. Albert Stuivenberg, de Nederlandse trainer van Genk, was dolblij met het resultaat. Echter waarschuwde hij ook zijn manschappen voor een soortgelijke situatie als FC Barcelona - Paris Saint-Germain.

De Spanjaarden veegden woensdagavond een 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg door in eigen huis met 6-1 te winnen van de Parijzenaars. "In Barcelona hebben we iets unieks gezien, dat kan dus gebeuren in het voetbal. Maar goed, wij moeten er in eigen huis voor zorgen dat we die wedstrijd tot een goed einde brengen. We zetten sowieso stappen als ploeg, dat is duidelijk", zijn de woorden van Stuivenberg in gesprek met Sporza.

Toch belicht de oefenmeester niet alleen het negatieve aspect. "Dit is een bijzonder resultaat. Een ploeg die hier vijf keer kan scoren, dat komt niet vaak voor. We hebben goede zaken gedaan. Ik vond ons vooral in de omschakeling heel sterk. We hebben ons spel gespeeld en vooruit verdedigd. Dit is een dikverdiende overwinning."

Bij tegenstander Gent was de teleurstelling uitermate groot. Hein Vanhaezebrouck definieerde de gemiste strafschop van zijn ploeg als kantelmoment. Bij 2-4 miste Jérémy Perbet namelijk het buitenkansje. "Die penalty moest erin, dan was het 3-4 en waren we zeker teruggekomen." Maar de trainer zag ook hoeveel ruimte zijn ploeg weggaf aan Genk. "Dan kun je geen wedstrijd winnen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner