15.03.2017 10:14

Korkut: "Leverkusen moet ervoor vechten"

Na de 2-4 nederlaag van Bayer Leverkusen in de heenwedstrijd, zal er woensdagavond op het veld van Atlético Madrid een regelrecht wonder moeten gebeuren voor de Duitsers. De trainer houdt moed.

Tayfun Korkut, de opvolger van de recentelijk ontslagen Roger Schmidt, houdt moed. "We gaan niet naar Madrid met het idee dat we ons op de aankomende wedstrijd tegen Hoffenheim concentreren. Dat bestaat niet. Ik wil het niet over wonderen hebben, dat helpt niet. Ik wil dat we er vanaf de eerste minuut in geloven. We gaan daarheen met het duidelijke doel om een ronde verder te komen", klinkt het strijdbaar tegenover Kicker.

Korkut debuteerde afgelopen vrijdag met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen. Zijn ploeg staat op tien wedstrijden van het einde in de middenmoot van de Bundesliga en het is aan hem de taak om Europees voetbal te bewerkstelligen. Hoewel het bestuur ongetwijfeld graag verder komt in de Champions League, zal dat niet de hoofdeis zijn waaraan Korkut, die aanvankelijk tot het eind van dit seizoen is aangesteld, moet voldoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner