15.03.2017 22:39

Monaco door na overwinning op Manchester City

Manchester City is uitgeschakeld in de strijd om de Champions League. De 5-3 overwinning uit de heenwedstrijd bleek tegen AS Monaco niet voldoende. De Monegasken wonnen met 3-1.

AS Monaco kon in eigen huis niet beschikken over Radamel Falcao. De Colombiaanse spits had teveel last van een liesblessure en werd vervangen door Valère Germain. Voorin was er ook een basisplaats voor jongeling Kylian Mbappé, die in de heenwedstrijd nog trefzeker was. Aan de kant van de Engelsen stond Willy Caballero onder de lat en zat Claudio Bravo weer op de bank. 

De thuisploeg begon vol vuur om de opgelopen achterstand weg te werken. Dat leverde al snel een goede kans op voor Mbappé, die stuitte op Caballero. Uit de daaropvolgende hoekschop was het alsnog raak. Een lage voorzet van Bernardo Silva werd bij de eerste paal door Mbappé binnen getikt: 1-0. AS Monaco bleef daarna de betere ploeg en zag dat Manchester City niets in de melk te brokkelen had. Binnen het half uur viel dan ook de 2-0. Een fraaie actie van Benjamin Mendy werd beloond door een harde schuiver van Fabinho. De bezoekers mochten hun doelman vervolgens danken dat het daarbij bleef. Hij keepte alert op een vrije trap van Thomas Lemar en voorkwam door goed uit te komen dat Germain gevaarlijk kon worden.

Na de pauze pakte Manchester City het initiatief direct over van de gastgevers. Dat leverde goede kansen op voor Kun Agüero, maar hij had zijn vizier nog niet op scherp staan. Nadat de Argentijn drie kansen om zeep had geholpen, scoorde Leroy Sané wel. Na een schuiver van Fernandihno kon hij de rebound raak schieten. AS Monaco leek vervolgens rijp voor de slacht, maar rechtte knap de rug. Uit een goede vrije trap van Lemar kopte verdediger Tiemoué Bakayoko de 3-1 binnen. AS Monaco beperkte zich in de slotfase tot verdedigen en liet de bezoekers wat meer komen. Een doelpunt viel niet meer en zo is Guardiola voor het eerst in de achtste finale uitgeschakeld.

Door de overwinning plaatste AS Monaco zich voor de kwartfinales van de Champions League. Daarin zien we ook FC Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund, FC Bayern München, Atlético Madrid, Juventus en Leicester City terug. De loting zal aanstaande vrijdag worden verricht in Nyon.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner