16.03.2017 09:16

Bosz duwt Riedewald verder richting uitgang

Jaïro Riedewald zoekt naar oplossingen tijdens het Europa League-duel Ajax - Legia Warschau (23-02-2017).
Jaïro Riedewald zoekt naar oplossingen tijdens het Europa League-duel Ajax - Legia Warschau (23-02-2017).

De toekomst van Jaïro Riedewald bij Ajax lijkt in gevaar te komen. De verdediger annex middenvelder was al ongelukkige met zijn geringe speeltijd bij Ajax, waardoor de beslissing van trainer Peter Bosz om hem niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met FC Kopenhagen hard zal aankomen.

Riedewald gaf in februari al aan een vertrek uit Amsterdam te overwegen. "Het is moeilijk te zeggen. Ik heb daar een zaakwaarnemer voor, die natuurlijk met clubs praat. Ik heb goed contact met hem en mocht er 'iets' komen, dan is het aan mij om een keuze te maken", zei Riedewald destijds. Mocht de multifunctionele Riedewald in de zomer vertrekken, dan volgt hij in de voetsporen van Ajax-talenten Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi, die kozen voor een transfer naar de Europese subtop in plaats van de bank van Ajax.

Riedewald, die bij Ajax nog een contract heeft tot de zomer van 2020, werd door Bosz aan het begin van het seizoen aangewezen als dé nummer zes van Ajax. De coach koos echter al snel voor Lasse Schöne op die positie en de Deen doet het uitstekend als controleur. Riedewald kwam dit seizoen tot dusver tot dertien wedstrijden in de Eredivisie, negen keer mocht hij starten van Bosz.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner