23.03.2017 20:04

Gelukkig begin kwalificatie Oranje-talenten

Justin Kluivert kan onverwachts lachen in de slotfase van de interland Nederland u19 - Finland u19. Een voorzet van de Ajacied wordt tot eigen doelpunt verwerkt. (23-03-2017)
Justin Kluivert kan onverwachts lachen in de slotfase van de interland Nederland u19 - Finland u19. Een voorzet van de Ajacied wordt tot eigen doelpunt verwerkt. (23-03-2017)

Oranje u19 is de kwalificaties voor het Europees kampioenschap, dat in 2017 afgewerkt wordt in Georgië, goed begonnen. De talenten uit Nederland wonnen in Assen met 1-0 van Finland, dat laat in de wedstrijd een eigen doelpunt scoorde.

Bondscoach Maarten Stekelenburg kon niet beschikken over sterkhouder Matthijs de Ligt, die een uitnodiging kreeg voor het grote Oranje, maar achterin beschikte de trainer alsnog over veel Eredivisie-ervaring. Giovanni Troupée, Sherel Floranus en Rick van Drongelen delen ruim zeventig Eredivisie-duels met elkaar, waardoor het gemis van De Ligt niet bijzonder hard aankwam voor Oranje u19.

Vanuit een ervaren defensie dicteerden de Nederlandse talenten de wedstrijd, maar tegen Finland wilde de bal er maar niet in. Jong FC Utrecht-speler Odysseus Velanas kreeg flinke kansen, terwijl de flankspelers hun acties vaak niet konden voltooien. Vlak voor tijd was het dan alsnog raak. Justin Kluivert, die de laatste weken meer speeltijd krijgt bij Ajax, zag een voorzet via het been van Fin Juhani Pikkarainen in het doel belanden.

"Natuurlijk zijn we opgelucht", stelde bondscoach Stekelenburg op de website van OnsOranje na de wedstrijd. "Zo'n eerste wedstrijd op een toernooi is en blijft lastig. Verlies je, dan heb je een probleem. Speel je gelijk, dan zit je in het toernooi en als je wint, pak je meteen dure punten." De komende dagen speelt Oranje u19 nog tegen Oekraïne en Griekenland, alleen de groepswinnaar gaat naar de eindronde in Georgië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner