11.04.2017 11:42

Westermann kijkt uit naar duel met Schalke

Klaas-Jan Huntelaar keert donderdagavond terug bij zijn oude club, maar ook voor Heiko Westermann is het een weerzien met een oude bekende. Westermann heeft goede herinneringen aan zijn periode bij FC Schalke 04.

"Het was mijn meest succesvolle periode als voetballer", vertelt de verdediger van Ajax aan het Duitse Sport1. "Ik was basiskracht, speelde in de Champions League, was international en werd vicewereldkampioen. Ik heb nog steeds vrienden bij Schalke", aldus Westermann, die baalt van zijn speelminuten in Amsterdam. "Natuurlijk had ik liever wat meer speeltijd gehad. Maar het was vooraf al duidelijk dat het moeilijk zou worden."

Westermann had ook geen rekening gehouden met de snelle ontwikkeling van Matthijs de Ligt. "Er was ook niet gerekend op de snelle ontwikkeling van de jonge jongens. En plotseling heb ik een zeventienjarige, die al zijn debuut heeft gemaakt als international, voor me", aldus de Duitser, die weet dat het lastig gaat worden tegen Schalke 04. "De selectie van Schalke herbergt enorm veel kwaliteit. Het zal zeer moeilijk worden Schalke te verslaan. In beide wedstrijden zal er wel een fantastische sfeer zijn. Bij Schalke is het nog wat gekker wat supporters betreft. Maar Ajax zal thuis ook vuurwerk hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner