12.04.2017 16:01

Spits Dolberg nog twijfelgeval bij Ajax

Het is nog onduidelijk of Ajax-trainer Peter Bosz donderdagavond een beroep kan doen op Kasper Dolberg. De Deense spits kampt al geruime tijd met een liesblessure en is een vraagteken voor het duel met FC Schalke 04.

"Ik ga zo bij hem polsen hoe hij de training van dinsdag verteerd heeft", zei Bosz tijdens de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met de Duitsers. "Hij moet honderd procent fit zijn om te kunnen spelen, zeker in zo'n topwedstrijd tegen Schalke. Daar kan ik nu nog niet over beslissen", aldus Bosz, die ziet dat Bertrand Traoré het niet onaardig doet in de punt van de aanval. "Maar Dolberg speelde eerder ook heel sterk."

Lasse Schöne is tegen Schalke 04 geschorst en mogelijk krijgt Donny van de Beek daarom een basisplaats. "Hij kan tegen Schalke weer op de positie van Schöne spelen. Tegen NEC ging dat ook goed, al heb ik na de wedstrijd wel met hem gesproken over dingen die beter kunnen. Dat is ook normaal bij een jongen van negentien jaar. Bovendien kunnen Jaïro Riedewald, Frenkie de Jong en Carel Eiting Schöne ook vervangen. We zullen morgen zien wie er spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner