12.04.2017 20:38

Mbappé blijft scoren en loopt bijna één op twee

Een jaar geleden kende bijna niemand hem, maar inmiddels weet iedere voetballiefhebber wie Kylian Mbappé is. De pas achttienjarige aanvaller van AS Monaco is één van de grootste beloftes op de Europese voetbalvelden en liet woensdagavond tegen Borussia Dortmund (2-3) weer zien waarom hij zo gewild is.

Mbappé schreef in het Signal Iduna Park geschiedenis door de jongste speler ooit te worden die twee keer scoort in één wedstrijd in de knock-outfase van de Champions League. Met een beetje geluk opende Mbappé de score in Dortmund. In buitenspelpositie maakte de aanvaller, die veel wordt vergeleken met Thierry Henry, de 0-1.

Tien minuten voor tijd was het weer raak voor het groeibriljant. Mbappé profiteerde optimaal van een foute pass van Łukasz Piszczek en krulde op spectaculaire wijze de bal langs Roman Bürki. Eerder scoorde hij in de achtste finale tegen Manchester City zowel in de thuis- als uitwedstrijd. Tussenstand: vier doelpunten in zes Champions League-wedstrijden.

Mbappé staat in zijn prille carrière op 22 doelpunten in 48 wedstrijden. Vorig seizoen scoorde hij eenmaal in veertien duels, dit seizoen staat de teller op 21 goals in 34 wedstrijden. Mbappé heeft inmiddels op elk podium laten zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Het gros van zijn doelpunten maakte hij in de Ligue 1: dertien in totaal. De aanvaller vond echter ook al het net in de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner