13.04.2017 08:45

Dortmund hekelt beslissing van de UEFA

In navolging van trainer Thomas Tuchel hebben ook de spelers van Borussia Dortmund kritiek geleverd op de Europese voetbalbond UEFA. De spelers snappen niet dat ze woensdag alsnog moesten aantreden voor de kwartfinale van de Champions League tegen AS Monaco, amper 24 uur nadat een aanslag was gepleegd op de bus waarin ze zaten. "We zijn geen dieren, maar mensen met familie en kinderen", zei de Griekse verdediger Sokratis Papastathopoulos. "In mijn hoofd was geen ruimte voor deze wedstrijd."

De spelers van Dortmund waren naar eigen zeggen vanwege alle gebeurtenissen op dinsdagavond helemaal niet klaar voor zo'n belangrijk duel. Ze verloren woensdag in het eigen Signal Iduna Park met 3-2 van Monaco.

"Wat dinsdag is gebeurd, wens ik niemand toe", zei middenvelder Nuri Şahin. "Toen ik thuis kwam en mijn vrouw en zoon in de deuropening zag staan, besefte ik pas hoeveel geluk we hebben gehad. Ik weet dat het voetbal is en dat we door moeten gaan, maar we zijn ook mensen. Het was niet fijn om weer naar het stadion te gaan en al te moeten spelen", aldus de oud-Feyenoorder.

Kantoor

Aanvoerder Marcel Schmelzer benadrukte dat de spelers niets was gevraagd na de aanslag. De UEFA besloot al snel de wedstrijd een dag te verplaatsen. "Ons is niets gevraagd. Terwijl het toch om ons gaat en niet om de mensen die in hun kantoor de beslissingen hebben genomen", aldus Schmelzer.

Volgens de UEFA zijn beide clubs geraadpleegd, iets wat Tuchel woensdagavond weersprak. "We werden op de hoogte gebracht via een sms. De beslissing is volledig genomen door de UEFA", aldus de trainer van Dortmund. "De UEFA heeft het incident behandeld alsof er een blik bier naar de bus is gegooid."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner