13.04.2017 13:47

United heeft beste doelsaldo tegen Anderlecht

Donderdagavond neemt Anderlecht het thuis op tegen Manchester United. Vergeleken met alle Europese clubs waar de Engelse ploeg al eens tegen heeft gespeeld, is het doelsaldo tegen Anderlecht het hoogst. 'The Red Devils' scoorden in alle ontmoetingen met 'Paarswit' in totaal 22 doelpunten en ze kregen er 6 tegen. Anderzijds is Anderlecht ook een obstakel voor United. De laatste twee ontmoetingen op Belgische grond eindigden namelijk in een overwinning voor de Belgen. 

1956/1957

In het seizoen 1956/1957 troffen de ploegen elkaar in de eerste ronde van de Champions League (destijds heette het de Europacup 1). In Brussel wist United een 0-2 overwinning te boeken. Twee weken later won de Engelse ploeg thuis met 10-0 van de Belgen. Deze score kwam mede tot stand door de glaszuivere hattrick van Dennis Viollet. 

1968/1969

In het seizoen 1968/1969 werden de ploegen voor de tweede keer aan elkaar gekoppeld. Ze kwamen elkaar alleen nu later tegen in de Europacup 1, namelijk in de achtste finale. Dit keer was de eerste wedstrijd van de dubbele ontmoeting in Engeland. United ging met een 3-0 zege aan de haal, maar alle doelpunten vielen pas in de tweede helft. Bij Anderlecht viel de Nederlander Jan Mulder in de tweede helft nog in. De wedstrijd in België werd met 3-1 door Anderlecht gewonnen. De huidige voetbalanalist Jan Mulder maakte één van de doelpunten. 

2000/2001

In het seizoen 2000/2001 zaten beide ploegen bij elkaar in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van destijds manager Alex Ferguson won met 5-1 in eigen huis van de Belgen. Deze zege kwam onder andere tot stand door drie doelpunten van Andy Cole. In België waren de rollen omgedraaid. Anderlecht won met 2-1 door twee doelpunten van Tomasz Radzinski. Dit waren voor de Pool twee van de in totaal vijf doelpunten die hij heeft gemaakt in de Champions League.

Goed doelsaldo, maar moeite in België

Enerzijds kent de ploeg van de huidige manager José Mourinho dat mooie doelsaldo van +16 tegen Anderlecht. Tegen geen enkele andere Europese club heeft United zo'n positief saldo. De Engelsen hebben na Anderlecht namelijk +11 tegen Benfica en +10 tegen Bayer Leverkusen. Daarentegen heeft United de laatste twee ontmoetingen in België verloren. Dit was alleen wel een hele poos geleden. Op 27 november 1968 werd het namelijk 3-1 voor Anderlecht en op 24 oktober 2000 werd het 2-1 voor 'Paarswit'. Dat de Belgische ploeg niet alleen toen sterk was in thuiswedstrijden, blijkt uit dit seizoen. Anderlecht valt dit seizoen op door de prestaties in eigen huis. Van de laatste zes Europese thuiswedstrijden, wonnen de Belgen er vijf. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner