13.04.2017 16:17

Lyon komt thuis altijd achter tegen Turken

Donderdagavond neemt Olympique Lyon het in eigen huis op tegen het Turkse Beşiktaş. De Franse ploeg heeft vooralsnog vaak moeite in thuiswedstrijden als Turkse ploegen op bezoek komen. Tot nu toe zijn drie verschillende ploegen uit Turkije voor hun Europese wedstrijd naar Lyon gekomen en bij alle ontmoetingen keken de Fransen tegen een achterstand aan in de wedstrijd. 

Trabzonspor

In het seizoen 1991/1992 trof de Franse ploeg voor het eerst in Europees verband een ploeg uit Turkije, namelijk Trabzonspor. Dit was in de tweede ronde van de UEFA Cup. Trabzonspor kwam 0-2 voor te staan, maar de wedstrijd in Lyon eindigde uiteindelijk in de doelpuntrijke stand van 3-4 voor de Turken. 

Fenerbahçe

Fenerbahçe was de tweede Turkse ploeg die op bezoek kwam in Lyon. Zij kwamen Les Gones daar zelfs al tweemaal tegen. In het seizoen 2001/2002 werd het 3-1 voor Lyon nadat ze eerst tegen een 0-1 achterstand aankeken. Dit was een wedstrijd die in de groepsfase van de Champions League plaatsvond. In het seizoen 2004/2005 mocht Lyon weer aantreden tegen Fenerbahçe. Dit was wederom in de groepsfase van de Champions League. De thuiswedstrijd in Frankrijk eindigde toen in een 4-2 overwinning nadat ze weer tegen een 0-1 achterstand aankeken. 

Denizlispor

Ook Denizlispor heeft het in Frankrijk weleens opgenomen tegen Lyon. Dit was in het seizoen 2002/2003 in de derde ronde van de UEFA Cup. Denizlispor vertrok met een 0-1 overwinning uit Lyon door een vroege goal van Mustafa Özkan. 

Beşiktaş is nummer vier

Beşiktaş is de vierde Turkse ploeg die in een Europees toernooi naar Lyon afreist. Naar het verleden kijkend, komen Turkse ploegen dus altijd in Lyon op voorsprong. Donderdagavond om 21.05 uur zal de ploeg van Şenol Güneş ook een poging gaan wagen om in Lyon op voorsprong te komen en de overwinning mee naar huis te nemen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner