14.04.2017 09:08

Boze Huntelaar waarschuwde ploeg voor Ajax

Klaas-Jan Huntelaar is wisselspeler bij Schalke 04 tegen Ajax. (13-04-2017)
Klaas-Jan Huntelaar is wisselspeler bij Schalke 04 tegen Ajax. (13-04-2017)

Klaas-Jan Huntelaar verbeet zich donderdagavond op de bank tegen een veel beter Ajax. De aanvaller van Schalke 04 moest toezien hij de Amsterdammers de heenwedstrijd in de kwartfinale van de Europa League met 2-0 wonnen, ondanks zijn tips.

"Ik heb van tevoren al gezegd dat Ajax heel goed kan voetballen", liet een ietwat boze Huntelaar na afloop weten in gesprek met RTL 7. "Je krijgt niet veel ruimte en tijd. Maar we moeten ook naar onszelf kijken. Wij moeten de duels winnen en meer aanwezig zijn. We hadden helemaal geen controle op de wedstrijd."

De voormalig speler van Ajax viel twintig minuten voor tijd in bij een 2-0 achterstand, maar kon amper iets forceren. "Je kijkt of er nog iets te halen valt, een goal. Het is jammer dat op een gegeven moment een corner niet verlengd werd, daar gokte ik op. Dan had ik hem binnen kunnen werken. Dan was het een goede uitslag geweest op een slechte avond."

Dat Schalke met slechts 2-0 verloor, is nog enigszins een pluspunt voor Huntelaar. De ploeg uit Gelsenkirchen moet volgende week in eigen stadion die stand zien om te buigen. "Als het 1-0 wordt, weet je nooit hoe het gaat. Maar het is duidelijk dat Ajax in het voordeel is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner