14.04.2017 13:45

Defensieve zekerheid Ajax: "Rustige avond"

Nick Viergever (l.) kleunt er vol in bij Allesandro Schöpf (r.) en verovert de bal. (13-04-2017)
Nick Viergever (l.) kleunt er vol in bij Allesandro Schöpf (r.) en verovert de bal. (13-04-2017)

De defensie van Ajax pakte donderdagavond een nieuwe clean sheet in de Europa League. Schalke04 werd met 2-0 verslagen en de Amsterdamse verdedigers spreken van een heerlijke avond.

In de thuiswedstrijd tegen Schalke hield Ajax voor de zesde keer het doel schoon in het Europese toernooi. Vooral in de knock-outfase is de defensie een zekerheidje: alleen FC Kopenhagen wist in Denemarken te scoren. Ajax zette vroeg druk, wat de verdediging verlichtte. "Ik heb genoten van het drukzetten", zegt Joël Veltman. "Zij kwamen er niet aan. Ik stond achterin, maar hoefde niet veel te doen. De aanvallende middenvelders zetten zo goed druk."

Nick Viergever wisselde tijdens de wedstrijd van centrale verdediger naar linksback. Ondanks de omzetting kwam Ajax totaal niet in de problemen. "We weten heel duidelijk wat er gevraagd wordt op welke positie. De jongens die erin komen, vullen dat ook feilloos in", aldus Viergever tegen AT5. Ook hij zag dat Schalke er niet aan te pas kwam. "Het is een voetballende ploeg en zij proberen op te bouwen. Maar we zaten er zo kort op, dat ze weinig tijd hadden."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner