18.04.2017 09:00

Schöne: "Snel doelpunt zou lekker zijn"

Lasse Schöne verwacht dat FC Schalke 04 donderdag in de Europa League gas gaat geven, dus hoopt de Deense middenvelder dat Ajax snel een doelpunt maakt in Gelsenkirchen. Als Ajax scoort in Duitsland, dan moet Schalke 04 namelijk vier keer scoren om de halve finale te halen.

Schöne was tijdens de wedstrijd in Amsterdam (2-0) geschorst. "Ik heb van de wedstrijd genoten, want dit was zeker één van de betere duels van Ajax", vertelt de Deen aan De Telegraaf. "We hebben van het begin tot het einde gedomineerd en twee goede goals gemaakt. Alleen hadden we het onszelf nóg wat makkelijker moeten maken door meer te scoren."

"Het lijkt me dat er in Gelsenkirchen een heel ander Schalke op het veld staat", vervolgt de middenvelder zijn verhaal. "We moeten hetzelfde doen als thuis, want dan komen we er wel uit. Ze wisten zich geen raad met ons positiespel en hoe kort we zaten. Dat zijn ze niet gewend. Als wij ons niveau halen, ben ik ervan overtuigd dat het goed komt. Scoren wij één keer, dan moeten zij er vier maken. Dus een snel doelpunt zou wel lekker zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner