18.04.2017 16:57

Thon blijft optimistisch over kansen Schalke

1966 Olaf Thon, Weltmeister, dreimaliger deutscher Meister, UEFA-Pokal- und zweimaliger DFB-Pokalsieger, kommt in Gelsenkirchen/NRW zur Welt.
1966 Olaf Thon, Weltmeister, dreimaliger deutscher Meister, UEFA-Pokal- und zweimaliger DFB-Pokalsieger, kommt in Gelsenkirchen/NRW zur Welt.

Olaf Thon, voormalig aanvoerder van Schalke 04, heeft er nog vertrouwen in dat de Duitsers door zullen gaan naar de halve finale van de Europa League. "Het jonge team van Ajax heeft enthousiasme, maar is ook kwetsbaar. En in het voetbal is het vaak zo dat als de ouderen tegen de jongeren spelen, de oudjes uiteindelijk meestal winnen", vertelt hij tegen de Duitse televisie.

Thon won in 1997 met Schalke de UEFA Cup en hij droeg in totaal 323 wedstrijden het shirt van Schalke. Daarnaast speelde hij 52 interlands. Hij werd in 2002 marketingmanager bij de Duitse club. Hij volgt de verrichtingen van 'Die Königsblauen' op de voet. Schalke werd vorige week overklast door Ajax, maar het bleef bij 2-0. Die achterstand moeten de Duitsers nu donderdag gaan wegwerken. "Toch moeten we optimistisch zijn. Misschien komt in de komende Europese wedstrijd onze reputatie als 'cupfighter' terug. In 1997 (het jaar dat hij met Schalke de UEFA Cup won) verloren we met 1-0 bij Tenerife, maar bereikten we alsnog de finale door thuis met 2-0 te winnen", gaat Thon verder.

Thon is optimistisch, maar tegelijkertijd realiseert hij ook dat het geen makkelijke opgave gaat worden. "Het wordt waanzinnig zwaar. Bij Ajax komen met Lasse Schöne en Kasper Dolberg nog eens twee belangrijke spelers terug", vertelt hij ten slotte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner