18.04.2017 21:01

Ajax zonder duo in groen tenue tegen Schalke

Tijdens de return van de Europa League zal Ajax het moeten doen zonder Jaïro Riedewald en Daley Sinkgraven. Laatstgenoemde heeft nog teveel last van zijn knie en moet de uitwedstrijd tegen Schalke 04 dus laten schieten.

Lasse Schöne en Kenny Tete zijn wel weer beschikbaar. De Deen was in de heenwedstrijd in De ArenA afwezig wegens een schorsing. Er reizen maar liefst vijf tieners af met de Amsterdammers naar Duitsland, te weten Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, David Neres, Kasper Dolberg en Justin Kluivert. Hieronder volgt de wedstrijdselectie van Ajax.

André Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Heiko Westermann, Nick Viergever, Matthijs de Ligt, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, David Neres, Bertrand Traoré, Amin Younes, Kasper Dolberg, Justin Kluivert.

Gifgroen uittenue
Ajax zal zeer waarschijnlijk in het gifgroene uittenue van vorig seizoen aantreden. Dat doen de Amsterdammers omdat het niet langer meer met een rode broek wil spelen. Schalke 04 speelt normaliter, evenals de ploeg van Peter Bosz, met een wit broekje en volgens de regels van de UEFA mogen teams die tegen elkaar uitkomen niet dezelfde hoofdkleur hebben in de broek. Dat deed Ajax dit seizoen al eenmaal eerder, in het uitduel met Heracles. Die wedstrijd werd met 0-2 gewonnen door de nummer twee van de Eredivisie.  

"Net als tegen Heracles dragen de spelers van Schalke 04 normaal gesproken een witte broek. Het alternatief is dan het uitshirt van vorig seizoen. Kijk dus niet vreemd op als de Ajacieden donderdag om 21.05 uur in groen tenues aan de aftrap staan", meldt Ajax Life op de website. De Hoofdstedelingen verdedigen in de Veltins-Arena een 2-0 voorsprong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner