19.04.2017 13:30

Bosz droomt: "Zou natuurlijk geweldig zijn"

Peter Bosz droomt stiekem al van de halve finale van de Europa League. Donderdag moet Ajax in Gelsenkirchen een 2-0 voorsprong tegen FC Schalke 04 verdedigen om de halve finale te halen.

"Dat zou natuurlijk geweldig zijn", doelt Bosz op het behalen van de halve finale van de Europa League. "In het eerste geval voor de spelers, die zo'n ervaring mee gaan maken. Voor de club Ajax, want het is natuurlijk lang geleden dat het gebeurd is, maar ik denk ook wel voor het hele Nederlandse voetbal. We zijn terecht heel kritisch op de staat van het Nederlandse voetbal. Dan is het fijn als er ook eens een succes is. Dat mag je een halve finale natuurlijk wel noemen, maar dat moeten we eerst voor elkaar krijgen."

Ajax geniet in Gelsenkirchen een 2-0 voorsprong. "Ik verwacht een getergd Schalke omdat ze in Amsterdam gewoon ondersteboven gespeeld zijn", vervolgt Bosz tegenover Ajax TV. "Daar zullen ze revanche voor willen nemen. Voor hun is het seizoen nog enigszins te redden als ze een ronde verder komen. In de competitie staan ze er niet goed voor. Europees is de enige manier om het seizoen nog een smoel te geven. Dus ik verwacht een getergd Schalke dat vanaf de eerste minuut zal stormen om ons zo onder de voet te willen lopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner