19.04.2017 19:05

Waarschuwing en boete voor Beşiktaş en Lyon

Olympique Lyon en Beşiktaş mogen niet meedoen aan Europese toernooien als supporters zich de komende twee jaar opnieuw misdragen. Daarnaast moeten beide clubs een boete van 100.000 euro betalen. Dat heeft de disciplinaire commissie van de UEFA woensdag bepaald. De straffen volgen naar aanleiding van de gebeurtenissen vorige week donderdag, voorafgaand aan de eerste kwartfinale tussen de twee clubs in de Europa League.

Op de tribunes in Lyon werd vuurwerk afgestoken en braken rellen uit. Veel supporters liepen daarna het veld op om zichzelf in veiligheid te brengen. De wedstrijd begon drie kwartier later dan gepland.

Als Lyon zich plaatst voor de Champions League, de Europa League of een andere toernooi van de UEFA, dan moeten de wedstrijden probleemloos verlopen. Gaat het binnen nu en twee jaar opnieuw mis, volgt uitsluiting voor een seizoen. Voor Beşiktaş geldt hetzelfde. Volgens de UEFA hebben beide clubs schuld aan de gebeurtenissen in Lyon.

Meer problemen
In de Franse competitie ging het zondag tussen Bastia en Lyon ook mis. Spelers van Olympique Lyon, onder wie Oranje-international Memphis Depay, werden tijdens de warming-up aangevallen door een groep fans van Bastia. Pas in de kleedkamer waren de voetballers van Lyon veilig. Het duel begon met vertraging, en werd in de rust gestaakt toen het wederom misging.

Bastia liet dinsdag al weten dat de supporters die betrokken waren bij de ongeregeldheden van zondag een stadionverbod voor het leven krijgen.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner