24.04.2017 13:50

AZ hofleverancier in selectie Oranje U17

Myron Boadu (r.) probeert Sanny Monteiro (l.) van zich af te houden tijdens het competitieduel Jong AZ Alkmaar - Kozakken Boys (21-01-2017).
Myron Boadu (r.) probeert Sanny Monteiro (l.) van zich af te houden tijdens het competitieduel Jong AZ Alkmaar - Kozakken Boys (21-01-2017).

Kees van Wonderen, bondscoach van Oranje U17, heeft vier spelers van AZ Alkmaar opgenomen in zijn definitieve selectie voor het EK in Kroatië. Maandagmiddag maakte de bondscoach zijn definitieve selectie bekend.

Van Wonderen zal met achttien spelers afreizen naar Kroatië. Vier van de achttien spelers zijn afkomstig van AZ. Myron Boadu, Thijs Oosting, Justin de Haas en Jasper Schendelaar zijn namelijk opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. Het Nederlands elftal begint op 4 mei aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Daarnaast is Oranje ingedeeld in een groep met Noorwegen en Engeland.

De traditionele top drie van Nederland is in totaal met vijf spelers aanwezig in Kroatië. Ajax levert Mitchell Bakker, terwijl namens PSV Tijn Daverveld en Andrew Mendonca richting Kroatië vertrekken. Achraf el Bouchataoui en Lutsharel Geertruida vertegenwoordigen normaal gesproken Feyenoord. Doğucan Haspolat (Excelsior) is de enige speler in de selectie met ervaring in de Eredivisie.

Selectie:
Doel: Fabian de Keijzer (FC Utrecht) en Jasper Schendelaar (AZ).
Verdediging: Mitchell Bakker (Ajax), Tijn Daverveld (PSV), Kik Pierie (sc Heerenveen) en Tommy St. Jago (FC Utrecht).
Middenveld: Zakaria Aboukhlal (Willem II), Justin de Haas (AZ), Achraf el Bouchataoui (Feyenoord), Juan Familia-Castillo (Chelsea), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Doğucan Haspolat (Excelsior), Andrew Mendonca (PSV) en Thijs Oosting (AZ).
Aanval: Myron Boadu (AZ), Thomas Buitink (Vitesse), Delano Ladan (ADO Den Haag) en Mohamed Mallahi (FC Utrecht).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner