01.05.2017 22:15

Guidetti hoopt Manchester blauw te kleuren

John Guidetti juicht na het maken van een doelpunt voor Celta de Vigo
John Guidetti juicht na het maken van een doelpunt voor Celta de Vigo

Oud-Feyenoorder John Guidetti staat aan de vooravond van het weerzien met een van zijn grootste rivalen. Tegenwoordig speelt Guidetti zijn wedstrijden voor Celta de Vigo, maar heeft nog steeds afkeer tegen de Mancunians. 

John Guidetti heeft meerdere jaren onder contract gestaan bij Manchester City. De Zweed kwam maar tot zes competitiewedstrijden voor de Citizens maar heeft in die tijd wel een afkeer tegen de eeuwige rivaal Manchester United gekregen. Nu hij met Celta de Vigo weer mag aantreden tegen Manchester United, geeft John Guidetti aan nog steeds geen goed woordje over te hebben voor United. "Uiteraard heeft Manchester United een goed team en een geweldige trainer, maar we zeggen dat 'Manchester blauw is' en dat zal ook zo zijn als Celta op bezoek komt."

Met die uitspraak doelt Guidetti op het feit dat Manchester vooral verdeeld is tussen fans van United en City. Terwijl de Citizens beweren dat Manchester blauw is, speelt Celta de Vigo ook meestal in een blauw tenue. Guidetti geeft op de website van UEFA ook aan dat het een lastige wedstrijd wordt. "We weten wat er op het spel staat voor Manchester United. Zij willen volgend seizoen Champions League spelen, en het winnen van de Europa League is ook een manier om daar te komen", besluit de Zweedse spits op de website.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner