02.05.2017 22:37

Ronaldo op meer goals dan Atlético in CL

Cristiano Ronaldo was woensdagavond verantwoordelijk voor de enige drie treffers in de Champions League-halve finale tegen Atlético Madrid. Hij heeft daarmee meer CL-goals gemaakt dan de aartsrivaal van Real.

Ingaande de wedstrijd had zowel Ronaldo als Atlético honderd doelpunten gemaakt in de geschiedenis van het kampioenenbal. Een indrukwekkende statistiek op zich. Omdat Ronaldo in dit duel wel driemaal scoorde en Atlético niet, staat de Portugees nu zelfs voor op de aartsrivaal van Real. Het lijkt er bovendien op dat het behoorlijk lastig wordt voor Atlético om Ronaldo nog bij te halen dit seizoen.

Met deze goal komt Ronaldo tevens op een totaal van vijftien doelpunten waarin hij betrokken is geweest dit Champions League-toernooi. Hij verzorgde vijf keer een assist en wist tien keer zelf het net te vinden. Daarmee is hij gelijk de speler die het vaakst betrokken was bij goals dit Champions League-seizoen. Lionel Messi en Neymar kwamen tot dertien.

Real kende een vliegende start aan de wedstrijd. Vanaf minuut één vond een bombardement aan kansen op het doel van Atlético plaats. In de tiende minuut zorgde dat ook al voor de openingstreffer van de Koninklijke. Ronaldo kopte snoeihard een voorzet van Casemiro tegen de touwen. Ook daarna had Real voor het grootste gedeelte de touwtjes in handen, maar verder dan 1-0 kwam het niet in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft hield Real lang het initiatief. Atlético wachtte op een moment voor een snelle uitbraak om zo tot de belangrijke uitgoal te komen, de thuisploeg ging voorzichtig op zoek naar een tweede goal. In de 73ste minuut kwam deze. Ronaldo kreeg de bal voor zijn voeten na een ongelukkige actie van Filipe Luís en mikte de bal lekker in de verre kruising.

Ronaldo maakte de uitgangspositie van Atlético helemaal aantrekkelijk door vijf minuten voor tijd zelfs zijn hattrick binnen te schieten. Invaller Lucas Vázquez kreeg de bal bij de achterlijn en kon zo voorzetten op een vrijstaande Ronaldo. De Portugees hoefde alleen nog maar Oblak te passeren en deed dat koeltjes. Real staat met de 3-0 zege al met anderhalf been in de finale.

Door: Nino Vermeulen